Oplev Danmark: 3 sydfynske øer, som du kan besøge med dit Øpas

Profilbillede
dato

Hvis du har fået fingrene i et Øpas i år, så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på anderledes ø-oplevelser i det sydfynske øhav.

Avernakø

30 minutters sejltur fra Faaborg ligger øen Avernakø. Øen var oprindeligt to øer, som i dag er forbundet. Det er primært landbrug, der driver øen. Du kan derfor finde et par hyggelige gårdbutikker, som byder på lokale delikatesser.

Der er noget for enhver smag på Avernakø om sommeren. Du har mulighed for at leje cykler og udforske øen på to hjul. Øen har også en sommerkunstudstilling og gode muligheder for lystfiskeri. Der er desuden både teltpladser, sommerhusudlejning og Bed and Breakfast på øen.

Læs mere om Avernakø her.

Bjørnø

Med færgen fra Faaborg kan du også tage til den perfekte vandreø. Du kan gå hele Bjørnø rundt langs kysten på et par timer, da den kun er 1,5 kvadratkilometer lang. Øens bakker står som vidne efter den sidste istid, som eksempelvis Højbjerg på 24 meter. Øen er oplagt til en telttur i det kuperede terræn.

Øen rummer som sådan ingen butikker. Om sommeren driver de lokale dog en café. Øen er derfor oplagt, hvis du ønsker en lidt mere primitiv ø-ferie.  

Her finder du mere information om Bjørnø.

Drejø

Fra Svenborg havn kan du sejle til Drejø. Øen er et godt valg med dit Øpas, da de lokale beboere værner om øens turistaktiviteter. Du kan blandt andet besøge biblioteket, som også er et lokalhistorisk arkiv, eller kirken, der huser koncerter under festugen i uge 30.

Øen har også teltpladser og shelters, hvor du kan slå pløkkerne ned for en nat. På sydsiden af øen finder du også en af de bedste badestrande i Bækskilde strand, som bliver kaldt ’Caribien’ af øboerne. Stranden ligger desuden i et naturskønt område.  

Bestil dit Øpas og læs mere om Drejø her. 

Kilde: www.oepas.dk