Fire mænd idømt fængsel og udvisning for serie-indbrud i håndværkerbiler

Profilbillede
dato

Fire litauiske mænd er idømt fængselsstraffe og udvisning for lang række af værktøjstyverier.

Fire litauiske mænd blev ved byretten i Holstebro onsdag idømt fængsel og udvisning af landet for mere end 20 tyverier af værktøj fra varebiler samt flere indbrud.

Tre af de tiltalte på henholdsvis 44 år, 43 år og 42 år fik 1 år og 9 måneders ubetinget fængsel samt udvisning af landet for bestandig, imens den fjerde en 36-årig blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i 12 år.

De fire mænd var tiltalt for i alt 23 forhold om tyveri af særligt grov beskaffenhed. I en periode fra midten af januar til midten af februar 2023 har de fire mænd i fællesskab begået indbrud i varebiler, garager, staldbygninger og en materielcontainer på en byggeplads.

"Jeg er tilfreds med dommen. Når der er tale om organiseret berigelseskriminalitet, så skal det også straffes hårdt", siger anklager Christian Skov Poulsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De fire mænd har stjålet værktøj og andre genstande til en samlet værdi af mere end 700.000 kroner. De mange forskellige koster er stjålet under tyverier i Thisted, Morsø, Lemvig og Skive Kommuner.

De fire mænd blev anholdt i februar efter en kort, intensiv efterforskning. Efterforskerne ved Midt- og Vestjyllands Politi tog afsæt i et tip fra en borger, der havde undret sig over mistænkeligt udseende, udenlandsk indregistrerede biler ved et sommerhus.

"Sagen viser, hvor afgørende betydning et tip fra en borger kan have i opklaringen af den her type organiseret berigelseskriminalitet", siger leder af Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi