Carlsberg Laboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Gennem årene har laboratoriet været en pioner inden for forskning og udvikling, ikke kun i ølproduktion, men også inden for gær og klimatolerante planter. Dette foredrag giver dig et indblik i den videnskab, der ligger til grund for det gode øl, samt laboratoriets bidrag til den grundlæggende naturvidenskab.
Ølbrygning og bæredygtighedBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil fortælle om forædlingen af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Du vil lære om maltningens betydning for smagsvarianter og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarerForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil høre om forskningen i forbedrede planteegenskaber og fundet af 2 millioner år gammelt DNA, der kan give indsigt i fortidens planteklima.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: NotFarAway, Vestermøllevej 45, 7620 Lemvig
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget her
Foredraget er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her