Ny brintaftale: Et skridt nærmere et grønt eksporteventyr

De tre borgmestre fra Klog Energi-konferencen på Christiansborg, hvor bl.a. Struer, Lemvig og Holstebros kompetencer og stedbundne kvaliteter blev fremhævet. (Foto: Mads Krabbe)
dato

Den nye brintaftale, der fastlægger finansiering og regulering af et brintrør fra Nordjylland til Tyskland, er blevet hilst velkommen af de tre nordvestjyske kommuner Struer, Lemvig og Holstebro.

Aftalen, som er støttet af regeringen og flere partier, er set som et vigtigt skridt mod et grønt eksporteventyr. Borgmestrene i de tre kommuner har arbejdet hårdt for at sikre, at brintrørets infrastruktur kommer så tæt på Nordsøen som muligt. Udgifterne til brintrøret, anslået til ca. 15 mia. kr., vil blive delt mellem staten og brintproducenterne.

Borgmester H.C. Østerby udtalte, at aftalen åbner dørene for lokal vækst og et grønt eksporteventyr.

Borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune fremhævede de store ambitioner i det nordvestjyske, med forventninger om en hurtig skalering af Power-to-X i kommunerne.


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/ny-brintaftale-et-skridt-naermere-et-groent-eksporteventyr?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75306&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Klima,Politik,Forsyning
Kilde: Holstebro Kommune