Hop i kondiskoene og smut fra kageformen

Profilbillede
dato

Solen titter frem mellem skyerne, og det giver anledning til at støve kondiskoene af. Prøv dig frem med et træningsprogram, eller med intervalgang på vej hjem fra bustoppestedet.

Du forbrænder flere kalorier ved løb, end ved mange andre former for motion, og tilføjer du intervaller til din løbetræning giver du endnu mere luft i kalorieregnskabet - både på løbeturen, men også når du kommer hjem i sofaen.

Intervaltræning sætter nemlig endnu mere gang i din efterforbrænding, så du forbrænder kalorier, mens du ligger på sofaen og puster ud efter turen. Et eksempel kan være 8x2 minutter med halvandet minuts pause mellem hvert interval. Læs mere om intervalløb, og hvordan du bliver en superskarp løber her.

Løberen.dk har udformet en række træningsprogrammer, både til dig der er nybegynder og vil lære at løbe 5 km. og til dig, der vil nå Københavns halvmaraton til september. Du kan finde dem her.

Stå af bussen et stop før
Du behøver dog ikke være en erfaren løber, eller træne op til et halvmaraton for at komme i gang og få pulsen op. Intervalgang er mere skånsomt end løb, og kan være en god måde at få pulsen op, blive slank og komme i form.

Intervaltræning er en af de mest effektive træningsformer, og modsat intervalløb der anbefales ca. to gange om ugen, kan du gå intervalgang flere gange om ugen. Motionsformen kan gøres spontant, og kan eksempelvis ske på vej hjem fra bustoppestedet, eller hen til supermarkedet.

Uagtet hvad du foretrækker, er det meste sjovest, når det gøres sammen med andre. Der er lavet flere træning-apps, hvor man kan ”følge” hinanden. På appen “Adidas Running” kan man lave grupper og heppe på hinanden. Man kan både vælge gang, cykling, løb mv.

God fornøjelse!

Kilde: Redaktionen