FC Piger samler ind til kræftens bekæmpelse

Foto: Dennis Jørgensen går selv forrest i udviklingen af de seje piger i FC Piger. Det store stævne på lørdag i Tangsø Centret, hvor overskuddet går ubeskåret til Kræftens bekæmpelse er også skabte af fodboldpigerne fra FC Piger. .
dato

Fodboldevent i Tangsøcenteret med FC Piger d. 28. okt. 2023

Af: Mogens Thomsen

Lørdag d. 28. oktober fra kl. 12 – 17 vil FC Piger byde velkommen til Tangsø Centret, hvor der vil blive spillet indendørsfodbold. De håber der vil komme mange tilskuer. Ikke kun bliver der spillet fodboldkampe, men der kommer også en af verdens bedste i Freestyle og viser sine tricks.               

Træneren bag det succesfulde hold FC Piger, Dennis Jørgensen, er stolt over at kunne få så stort et event på benene. Der kommer 12 hold, som får nogle gode oplevelsesfulde timer med fodbold. Det bliver en fantastisk dag, piger skal prøve noget de ikke har prøvet før. De kommer til at løbe ind på banen i røg og med musik. Deres navne bliver råbt op og der er fælles opvarmning.

Dennis begyndte FC Piger projektet med tre piger for 2 år siden, som alle var et sted i livet, hvor de havde det svært. Der var ingen steder, hvor de kunne finde fodfæste. Det er svært at se på, når ens nærmeste ikke trives. En af de ting, som jeg ved virker er, at man bliver set og hørt. Hvordan går man så det?

Dennis Jørgensen fortæller:

- Sport er altid en god måde at få humøret op på. Jeg er selv en stor fodboldfan, så der begyndte jeg. Vi begyndte med tre piger i Tangsø Centret og i løbet af kort tid, så var der 20 piger, som spillede indendørsfodbold. Det viste sig, at der var et stort behov for at piger der har det svært kunne få et frirum. I løbet af kort tid begyndte vi at spille kampe.

- Vi var undertippet fra start. Vi var bonderøvene uden rigtige trøjer og uden den store selvtillid. Men der gik ikke ret lang tid før vi begyndte at vinde kampe. Pigerne fik selvtillid, kom mere i skole og blev mere sociale med deres venner.

- Efter et år, hvor mange af pigerne var kommet videre, enten pga. alder eller fordi de igen havde mod på at begynde at spille fodbold i deres lokale klub, ja så var der igen kun tre piger tilbage. Vi fire satte os ned og blev enige om, at vi ville fortsætte, men med andre piger der havde brug for hjælp.

Derfor kommer der 3 events i Tangsø Centret, hvor det første er lørdag d. 28. oktober. Alle pengene går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse og med tre måneders mellemrum bliver de næste events for Børnetelefonen og Udsatte familier.

- Men alt dette var ikke muligt, hvis ikke vi havde haft nogle fantastiske sponsorer. Den første som troede på dette projekt, var Peter Agger fra GF Forsikring. Uden hans hjælp var vi aldrig kommet i land. Han sørgede for, at vi fik trøjer og i det hele taget har GF Forsikring støttet os hele vejen.

- En anden kæmpe støtte er Tangsø Centret, som har givet os tider i hallen, de har stillet deres selskabslokaler til rådighed og det er også her vores efterhånden store pokalskab står. Vi regner med vi snart skal have et nyt skab til nye pokaler, da vi ikke stopper her. Vi bliver ved, så længe der er piger der har brug for vores projekt.

- Det kan også være, at vi udvider det til hele landet. Er der andre klubber som kunne bruge ideen, står jeg og pigerne gerne klar med råd og opstart. Det kunne være rart, hvis skoler og kommuner kunne få øjnene op vores projekt. Der er så mange børn, som trænger til et frirum, hvor de bliver set og hørt. Et sted, hvor de bare kan få lov at være på det plan, som de nu er på.

- Det kan man altid bygge videre på, se bare de fantastiske FC Piger. Jeg stopper ikke her. Det er så stor en succes, at jeg har fået en hjælpetræner. Søren og jeg vil videreudvikle det til resten af landet. Der er brug for, at ALLE børn bliver anerkendt.

Kilde: Mogens Thomsen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.